hundeseler / hundesnor

3 gode råd til valg af hundeseler

3 gode råd til valg af hundeseler

Det er langt det bedste for hunden at gå med den i en hundesele. Det er ikke rart for hunden, når hundesnoren blot er fastgjort til dens halsbånd. Med selen kan du nemmere styre hunden, den får ingen skavanker og du kan lære den at trække mindre i snoren. 

Hvordan vælger du den bedste hundesele på markedet? Find ud af mere ved at læse med i denne guide.

Hundeseler – få tre gode råd til at vælge den rigtige

At købe sele til din hund er lidt som at købe udstyr til din baby. Der er meget at overveje og utrolig mange modeller at vælge mellem. Du vil naturligvis gerne give din hunds det bedste af det bedste. Følg derfor gerne disse tre gode råd. 

1. Tænk over materiale

Materialet, som selen er fremstillet i, er ret så vigtigt. Det kan godt være, at det ser flot ud med en lædersele, og dette er også et godt valg for mange.

Men hvis du har en hund, der gerne vil hoppe ud i søer eller vandløb og som også ruller sig i mudder, kan det være en fordel med en mere slidstærk og vandtæt sele. Hundeseler i læder vil ikke holde lige så længe, hvis din hund har disse behov. 

2. Overvej en med reflekser på

Det er en god idé at vælge en sele med reflekser på. Det gælder specielt, hvis I går ture i områder, hvor der ikke er specielt godt lyst op om aftenen, og der kommer mange biler forbi. Med refleks på selen sikrer du, at din hund bliver set. 

3. Kan selen justeres?

Det er en god idé at vælge en sele, der kan justeres. Sådan undgår du at skulle ud og købe ny sele, som hunden vokser. Det gør det også nemt at tilpasse selen, hvis hunden tager lidt på eller taber sig. Så den stadig sidder godt og komfortabelt med på din firbenede ven.