tandkrone priser

En tandkrone er pengene værd

En tandkrone er pengene værd

En krone er en meget almindelig procedure hos de fleste tandlæger. På trods af hvor hyppig proceduren er, er mange mennesker bange for proceduden og de dyre tandkrone priser. Men frygt ej, en tandkrone er ikke noget at være bange for og det kan være afgørende for din mundhygiejne. Det er det hele værd.

Kronen placeres oven på en tand for at genoprette form, størrelse og udseende. Oftest bruges de, fordi tanden er beskadiget. De bruges også nogle gange som en måde at forbedre en tand kosmetisk.

Der bruges forskellige materialer til kronen, afhængigt af omfanget af skaden og det involverede budget.

Hvad er processen for at få en krone?

Da en krone er designet til at passe perfekt over den eksisterende tand, skal den udføres af tandlægen præcist og professionelt. Det første tandlægen gør er at bedøve tanden og vævene omkring den med lokalbedøvelse. Derefter reduceres din tand for at give plads til kronen og for at sikre, at den sidder korrekt. Men hvis der mangler en del af tanden, skal der placeres fyld for at omforme tanden, så den understøtter kronen.

Når tanden er den korrekte form, sættes en spartelmasse på tanden for at gøre et indtryk af de øverste og nederste buer. Indtrykket sendes derefter til et laboratorium sammen med dine røntgenstråler for at få kronen oprettet. En midlertidig krone er sat på plads, før du tager afsted.

Hvad skal man vælge?

Der er forskellige kronetyper, som din tandlæge kan hjælpe dig med at vælge imellem. En keramisk krone eller porcelæn smeltet til metalkrone er to af de mest populære typer, da de kan holde til slid over tid og har samme farve som tænderne og knoglerne omkring den – så kronen passer lige til dig og din mund!

Hvis du skal have en midlertidig krone på, mens du venter på den rigtige, er det bedst at undgå klæbrige fødevarer. Du bør også være forsigtig, når du spiser hård mad og bruger tandtråd rundt om den pågældende tand.

Den permanente krone

Hvis din tandlæge bruger en porcelænskrone, så vil de have valgt en farve, der matcher de omkringliggende tænder. Hvis farven matcher, og alt er godt, sættes den nye krone på plads.

Når den permanente krone er cementeret ned, vil tandlægen kontrollere dit bid. Selvom tandlaboratoriet lavede kronen med dine nøjagtige specifikationer i tankerne, er det vigtigt at sikre, at kronen sidder sikkert og i overensstemmelse med dit bid. Når den permanente cement hærder, kan tandlægen foretage små justeringer for at sikre, at dit bid er perfekt.

Et voila, så kan du igen smile til verden.