Epoxy Resin

epoxy resin er et materiale med mange anvendelsesmuligheder

epoxy resin er et materiale med mange anvendelsesmuligheder

advertorial

Epoxy resin er et materiale, der bruges til mange ting. Det er et to komponent kunstprodukt, der på mange måder ligner rav.

Resin betyder slet og ret rav på engelsk. Epoxy resin er et produkt, der ligner, og som man får ved at blande to komponenter. Der findes forskellige varianter af epoxy resin som blandt andet adskiller sig ved hærdetiden. Du opnår forskellige hærdetider ved at anvende forskellige hærdere, når du blander epoxy resin. Hvad der er bedst, hurtigt eller langsom hærdende resin, vil helt og aldeles afhænge af, hvad du skal bruge det til.

Materialet bruges af hobbyfolket til smykker, behandling af møbler, til kunst og det benyttes af modelbyggeren. Det er et alsidigt materiale med mange anvendelsesmuligheder, og det er på en gang simpelt og svært at bruge. Det er nemt nok at blande komponenterne og føre det på en overflade eller hælde det i en støbeform. Det svære er at undgå luftlommer, at få fordelt det i et lag af den rette tykkelse og at overholde tørretid og de krav der stilles til omgivelserne under tørringen.

Epoxy Resin

Epoxy resin bruges af bådfolket til reparation af træ

Et af de steder, hvor man finder anvendelse for epoxy resin i stor stil er til reparation af træværket på både. Materialet kan bruges til at udbedre knasthuller og revner i tørt træ. Det kan påføres som en beskyttende hinde oven på træet. Du kan få varianter af epoxy resin som er særligt velegnede til brug på træværket på din måde. Det kaldes hos nogle producenter og forhandlere for marineresin.  

Der kan være meget træværk på en lille sejlbåd og det udsættes for lidt af hvert – saltvand, blæst og skarp sol. Epoxy resin findes i meget klare udgaver, der kan påføres træets overflade med en pensel og danne et beskyttende lag som en slags lak.