Gulvafhøvling

Gulvafhøvling til rimelige priser

Gulvafhøvling til rimelige priser

Står du med et gammelt, slidt trægulv, som nærmest er lige til at skrotte? Så bør du, før du gør noget overilet, bede en professionel gulvmand om at tage et kig på det. Der er nemlig en god chance for at gulvet sagtens kan reddes.

Selv om gulvet måske har niveau forskelle, buler eller dybe revner og skrammer vil det sandsynligvis kunne blive rigtig pænt igen med den rette behandling. Det kan være i form af en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, afhængigt af hvor beskadiget gulvet fremstår.

Er træværket sundt og intakt vil det være et spørgsmål om at fjerne en vis del af dets overflade for at eliminere diverse skønhedspletter og eventuelle skævheder i gulvet. Og med en grundig efterbehandling med eksempelvis sæbe, olie eller lak vil det gamle og slidte trægulv kunne komme til at stå som nyt igen.

Skal gulvet afslibes eller afhøvles?

Afslibning og afhøvling af gulve er to forskellige procedurer til overflade behandling af trægulve. Er dit gulv meget beskadiget, eksempelvis som følge af indtrængende fugt fra en oversvømmelse, vil det som oftest være nødvendigt med en gulvafhøvling.

Det samme gør sig gældende såfremt gulvet er dækket af et tykt lag fernis eller lak. Disse materialer lader sig nemlig ikke umiddelbart fjerne ved en gulvafslibning. Men med en gulvafhøvling, som kan fjerne op til fem millimeter af gulvets overflade ad gange, vil det skæmmende lag hurtigt blive skrællet bort. Diverse revner, skrammer og buler vil kunne udjævnes, og niveau forskelle i gulvet udlignes.

Efter en gulvafhøvling udføres en rutinemæssig gulvafslibning som efterlader træværket skinnende og klar til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling. Og så har du fået et helt nyt gulv langt billigere end hvis træværket skulle skiftes ud.

Du kan læse mere om gulvafhøvling, og bestille et besøg af en erfaren gulvmand, på dbf-gulvservice.dk