nanna ditzel

Hvem var designeren Nanna Ditzel?

Hvem var designeren Nanna Ditzel?

Nanna Ditzel var en dansk designer, født i 1923 og uddannet fra Kunsthåndværkerskolen og Kunstakademiets Arkitektskole under supervision af selveste af Kaare Klint.

Op igennem halvtredserne dannede Nanna Ditzel par med Jørgen Ditzel, og sammen designede de smykker for Georg Jensen samt møbler og tekstiler. Sidstnævnte indbragte dem flere velfortjente priser, her under sølvmedaljer ved Triennalerne i Milano i årene 1951, 1954 og 1957 og guldmedalje 1960. Parret modtog i i 1956 Lunningprisen, som er en ganske bemærkelsesværdig fortjeneste.

Efter Jørgen Ditzels død fortsatte Nanna Ditzel sit virke som designer på egen hånd. Nanna Ditzels designs er særligt kendt for deres enkle linjer, den postmodernistiske design tankegang, som tydeligt skinner igennem såvel formgivning som de valgte materialer, og som sætter nye standarder for dansk design.

Nanna Ditzel er nemlig i særdeles berømt for sine ukonventionelle valg i forhold til såvel materialer som design og produktion. Og i dag sælges Nanna Ditzels smukke og funktionelle møbler, som klæder såvel rummet som de mennesker, der sidder i dem, over hele verden.

Et langt og produktivt liv med design

Langt efter sit fyldte halvfjerdsindstyvende år var Nanna Ditzel stadig aktiv på dem internationale design scene. I 1990 vandt den anerkendte formgiver således guld medalje ved den prestigefyldte Internationale Møbelkonkurrence i Japan. Denne anerkendelse faldt for det nyskabende værk ”Bænk For To” – en på én gang yderst anvendelig og kunstnerisk enestående form. I 1995 vandt Nanna Ditzel designet ”Trinidad” tilmed ”ID-prisen” – en af Danmarks største og mest betydningsfulde design anerkendelser.

Afslutningsvis skal det siges, at Nanna Ditzel var at betragte som en pioner inden for design arbejde med glasfiber, kurveflet, aeroplan finer og skum. Hun bredte sig designmæssigt over flerediscipliner såsom smykke design og snedkerhåndværk såvel som sølvtøj og tekstiler.

Du kan læse mere, og købe de lækre produkter online, hos designklassikershop.dk