angst test

Tre tip til angstbekæmpelse

Tre tip til angstbekæmpelse

Tror du at du lider af angst? Kan almindelige ting få dig helt op i det røde felt, eller give dig svedige håndflader og lyst til at gemme dig eller blive i sengen. Så er der noget der tyder på at du har angst. Angst skal ikke have lov til at ødelægge dit liv. Der er hjælp at hente. Du kan få taget en angst test til at starte med, men der er også ting du selv kan gøre for at afhjælpe angst i hverdagen.

Accepter ubehag.

Når du begynder at bekymre dig, skal du acceptere det! Ingen kan lide at føle ubehag, men hvis du holder op med at blive frustreret over fornemmelsen, kan du hjælpe dig selv med at kontrollere angsten. Ubehaget ved et angstanfald føles så overvældende at det fører til mere og mere panik, hvilket forlænger angrebet unødvendigt. Accepter dine følelser og se, hvordan det hjælper dig med at holde din angst under kontrol.

Daglig Motion.

Fysisk træning hjælper i høj grad med at bekæmpe følelser af angst og depression. I stedet for at trisse rundt i huset, og lade dine tanker styre dine følelser, så vær i stedet aktiv! Bliv medlem i dit lokale fitnesscenter og lav en træningsrutine. Hvis du holder din krop aktiv, vil dit sind være optaget, og som en ekstra bonus kan du komme i bedre form og du bliver træt, så du falder i søvn lettere, uden at skulle vende og dreje dig, mens alskens tanker overtager din hjerne.

Tag dig tid til at slappe af.

Det lyder måske som det modsatte af at træne. Men at fylde dagen ud med mange forskellige gøremål, kan være overvældende og angstprovokerende i sig selv. Vær ikke bange for at sige nej til bestemte mennesker eller begivenheder for at have tid til dig selv. Når du slapper af, så slap helt af. Se ikke tv eller din telefon. Lad dit sind blive tomt, og lad din krop slappe helt af. Mærk derefter på dig selv, om du ikke har fået det meget bedre efterfølgende.